Dugong (Dugong dugon)

Dugong (Dugong dugon) A dugong hazája Kelet-Afrika, Ázsia, Ausztrália és Új-Guinea trópusi partvidéke. (lásd élőhely térképen lent!) Állománya erősen lecsökkent. Az állat hossza 1-4 méter, testtömege 230-900 kilogramm. A kifejlett dugong teste 25 liter olajat tartalmaz. A test bálnaszerű, áramvonalas és a pofa környékét leszámítva túlnyomórészt szőrtelen. Vastag, szívós bőrének színe a szürkéskéktől a barnáig […]