Média megjelenések – TV riportok,  interjúk, újságcikkek, publikációk


Ezen az oldalon soroltam fel az elmúlt évek során velem készült riportokat, interjúkat, műsorokat, média megjelenéseket időrendbe szedve.

 

A PADI (Professional Association of Diving Instructors)
2018. februárban a Social Media felületeinek címlapján a Ghiannis D hajóroncsról készített képemet használja fel.

Ghiannis D MV (†1983), Abu Nuhas, Vörös-tenger, Egyiptom
Modell: Dani László, Photographed: Ifj Lőrincz Ferenc

 


A mélység bűvöletében: halmozza a nemzetközi sikereket a búvárfotós – Sonline.hu riport.

Sonline.hu Somogy megyei hírportál címlapján jelent meg velem egy rövid riport fotógalériával, a 32. Nemzetközi Búvárfotó és Búvárfilm Fesztiválon, Szlovákiában első díjas fotóm kapcsán.

A teljes riport a következő linken olvasható: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/melyseg-buvoleteben-halmozza-nemzetkozi-sikereket-kaposvari-buvarfotos-877325/


NEC Birmingham Dive Shown, jelent meg a Scubaverse Annual 2018

A Scuberverse.com Online búvármagazin kiadványában Christian Llewellyn​ szerkesztésében jelent meg a Wreck of The World fotó pályázat elmúlt év nyertes képei felhasználásával a világ leghíresebb hajóroncsairól szóló cikk.

A magazin 24. oldalán kezdődő cikkben Ifj Lőrincz Ferenc​, Torbjörn Gylleus​, Susannah H. Snowden-Smith​, David Agius​, Irena Stangierska, Christian Llewellyn és Becky Schott fotói jelentek meg.

A magazin online változata teljes terjedelmében itt érhető el:
http://flickread.com/edition/Scubaverse_Annual_2018


Somogy TV riport műsor 2017. október 17.

 

Az elsüllyedt hajó utóélete – a Somogy Televízió készített velem riportot a 32. Nemzetközi Szlovák Búvárfotó és Búvárfilm Fesztiválon a Black and white photography kategóriában az első helyen nyert “Heaven One” című képem kapcsán. http://www.somogytv.hu/cikkek/121899/

A riport a Somogy TV 2017. október 17. híradója 17′:25″ percétől látható, a következő linken: http://www.somogytv.hu/videok/hirado/121902/


MTV 1 Médiaklikk riport műsor

Az M1 Médiaklikk 2017. május 21. adásában Tökölyi Csaba és ifj. Lőrincz Ferenc búvárfotósokkal beszélgettek a vízalatti fotózásról, két páros természetfotó sikerről. A hazai Év Sajtófotó 2016 Természet és tudomány kategória és a Londoni Underwaterphotography of the Year kettős magyar gőzelemről és a hátteréről

A riport az alábbi linken tekinthető meg (15:00 perctől)Duna TV Új nemzedék  – Ifj. Lőrincz Ferenc

A Duna TV 2017. május 07.-én az Új nemzedék című adásban bemutattak, engem, mint építész és fotográfus. A képre kattintva megnézhető az anyák napján leadott műsor, melyet Édesanyámnak Tündének és Francinak is ajánlom, akiknek a hitet, szakma és hivatás szeretet köszönhetem!Zongoraszonáta a víz alól
Magyar Kurír Interjú ifj. Lőrincz Ferenc építész-fotográfussal

 

Ezzel a címmel jelent meg velem interjú a Magyar Kurír 2017. április 9. számában.
Építész a szakmája, és szenvedélyes fotós. Nemcsak a természeti környezet és az épített örökség foglalkoztatja, hanem a víz alatti látvány is – derül ki az ifj. Lőrincz Ferenccel folytatott beszélgetésből.Új Ember Magyarországi Katolikus Hetilap 2017.április 2.
Mértékadó Kulturális melléklete, az Arcvonások rovat

Az Új Ember Magyarországi Katolikus Hetilap 2017.április 2. számának Mértékadó Kulturális mellékletében, az Arcvonások rovatban “Zongoraszonáta a víz alól – Találkozás Ifj. Lőrincz Ferenc építész-fotográfussal” címmel jelent meg egy riport Lőrincz Sándor (névrokonom) tollából.

 

Címlapfotó: Kurucz Balázs búvárfotós.


Somogy TV 2017. március 3. 19:00 Miért című adás

A Somogy TV 2017. március 3. 19:00 Miért című adásábanIfj Lőrincz Ferenc építész, fotográfussal beszélgetett Lőrincz Sándor műsorvezető a szakmáról, építészetről, építészeti és búvárfotózásról, díjakról valamint a közelgő Krisztus 33 Arca fotókiállításomról.


A 25 perces adás teljes terjedelmében a itt tekinthető meg:

http://www.somogytv.hu/videok/miert/119095/


Buddy Potapeni
Cseh búvár folyóirat 2017. márciusi szám

 

A Buddy Potapeni a Cseh búvár folyóirat 58. számában megjelent rólam egy rövid cikk és portfólióm kivonata több oldalon.

 


uwphotographers.net 2016. november 14.

Az uwphotographers oldal egy nemzetközi búvár fotósokat bemutató oldal. Az oldalon bemutatják azokat a búvár fotósokat, akik nemzetközi eredményeket értek el fotópályázatokon illetve fotóversenyeken.
A teljes búvárfotós palettát bemutató oldalra a legnevesebb búvárfotósok közé Magyarországról három fotós került fel: Selmeczi Dániel (2012), Thökölyi Csaba (2012) és Ifj. Lőrincz Ferenc (2016)
Az oldalon rólam megjelent portfólió és bemutatkozó anyag itt tekinthető meg:
http://www.uwphotographers.net/2016/11/uwp-ifj-lqrincz-ferenc-hungary.html