Országok merülőhelyeinek ismertetése


Ezen az oldalon az általam az elmúlt évek során búvár túrákon meglátogatott országok merülőhelyeit mutatom be térképekkel, rövid ismertetőkkel. A merülőhelyekről és hajóroncsokról készített fotóimat a fotógalériákon keresztül egyfajta “Fotó blogként” mutatom be a merülőhelyeket, kedvcsinálóként, azok rövid ismertetőjével a merülés alkalmával készített fotókkal, élménybeszámolókkal.


ausztriaAusztriai merülőhelyek ismertetője


ciprusCiprusi merülőhelyek ismertetője


egyiptomEgyiptomi merülőhelyek ismertetője
 A Vörös-tenger Afrika és Ázsia (Arab-félsziget) között helyezkedik el. A Báb el-Mandeben keresztül az Indiai-óceánba nyílik, a Földközi-tengerrel pedig a Szuezi-csatorna köti össze. A Vörös-tenger területe körülbelül 450 000 km², kb. 1900 km hosszú, és 300 km a széles. Legnagyobb mélysége 3039 méter, míg az átlagos mélysége 500 méter. A Vöröstenger partján lévő országok nyugaton Egyiptom, Szudán, Eritrea, Djibuti és Szomália míg nyugaton Israel, Jordánia, Szudán és végül Yemen. Ezek közül a legnagyobb búvár élet Egyiptomban van.


magyarországMagyarországi merülőhelyek ismertetője


máltaMáltai merülőhelyek ismertetője
 Málta a Földközi tenger közepén, Szicíliától 81 km-re dél nyugatra található törpe állam. A volt Brit gyarmat, öt szigetből álló szigetcsoport, ami központi fekvése miatt fontos szerepet tölt be a Földközi-tengeren. Európai viszonylatban egyedül álló búvárélményekkel ajándékozza meg az ide látogatókat. Málta és Gozó (a két legnagyobb sziget) merülőhelyei között egyszerre találhatnak zátonyokat, barlangokat és hajóroncsokat a merülés szerelmesei.


horvátországHorvátországi merülőhelyek ismertetője
Az Adria a magyar búvárok között a földrajzi közelségének köszönheti elsősorban a népszerűségét, annak ellenére, hogy nem rendelkezik a Földközi-tengerhez hasonló különleges merülőhelyekkel, azonban a hazai és szomszédos országok édesvízi merülőhelyeihez képest mindenképpen a  tenger, melynek habjai egészen Trianonig még a Nagy Magyarország partjait nyaldosták…!


Copyright © ifj. Lőrincz Ferenc – Minden jog fenntartva! All rights reserved!